0001.jpg?1469035382

 

Jos tilaan jotain, pysyn yleensä tutuissa ja turvallisissa verkkokaupoissa. Pääosin syynä on varmuus siitä että tulen saamaan sellaisia tuotteita, joita haluan ja tiedän suunnilleen mikä toimituksen kesto on. Olen yrittänyt kokeilla mennä myös mukavuusalueen ulkopuolella ja pääosin kokemukset ovat olleet positiivisia. Haastan myös muutkin kokeilemaan irtaantumisista kaavoistaan ja hyppäämään tuntemattomaan.

Viime päivinä Anttila on ollut paljon tapetilla. Harmittaa niiden puolesta, jotka ehtivät tilata Netanttilasta, maksoivat tuotteen, eivätkä koskaan ole saaneet tilaamiaan tuotteita (ja todennäköisesti eivät koskaan saakaan). Huokaisin itse helpotuksesta, koska olin ajatellut tilata tavaraa Netanttilasta aivan vähän aikaa sitten ja yleensä maksan suomalaisten verkkokauppojen tuotteet heti verkkokaupassa tilausvahvistuksen yhteydessä.

Anttilan konkurssiuutinen ei ole vielä muuttanut minua varovaisemmaksi verkosta tilaamisen osalta, mutta laittaa ehkä miettimään tarkemmin mistä tilaan ja miten maksan tuotteet. Ulkomailta tilatessani olen ollut suhteellisen tarkka tilaamisesta, mutta pitää ehkä miettiä tarkemmin myös suomalaisista kaupoista tilaamista.

Anyways...

Jos ei oteta huomioon askartelu- ja käsityötarvikkeita, joita olen tilaillut ympäri maailmaa, olen tilannut vaatteita Briteistä ja Saksasta. Sellaiset vaatteisiin liittyvät nettikaupat kuin Your Clothing ja Ulla Popken ovat tuttuja. Molemmista olen löytänyt mukavia pluskokoisia vaatteita. Your Clothing on erityisen tuttu ja sieltä tuli tilattua todella paljon vaatteita muutama vuosi takaperin, mutta valitettavasti kaupan hinnat nousivat jossain vaiheessa radikaalisti ja oli sitten jätettävä tilailu vähemmälle. Sieltä sai aikaisemmin todella halvalla alennusmyyntien aikaan, mutta nyt tuntuu että aletuotteetkin ovat hinnakkaita (ehkä samaa hintaluokkaa kuin suomalaisissakin kaupoissa). Tilauksen nopeus on kyllä tässä kaupassa valttia; paketti on postilaatikossa noin viikossa tilauksesta (eli tulee jopa nopeammin kuin monista suomalaisista kaupoista) ja postikulut ovat siedettäviä.

Tiedän että osa ei tykkää siitä että suomalaiset eurot viedään ulkomaille verkkokauppojen kautta, mutta valitettavasti ulkomaalaisten kauppojen valikoimat ja hinnat ovat sitä luokkaa, että tilaan mieluummin ulkomailta kuin kotimaasta. Ja valitettavasti myös pakkauksen toimittaminen voi viedä vähemmän aikaa Briteistä kotiovelle kuin suomalaisesta verkkokaupasta Postin kautta paikalliseen postitoimipaikkaan.

Jos et ole valmis vielä hyppäämään tuntemattomaan ja kokeilemaan verkkoshoppailua ulkomailta, tutustu kuitenkin mitä  mahdollisuuksia netin syövereissä on...