0004.jpg?1469211841

Onko pakko pukeutua rumaan? Aika provosoiva kysymys mutta mielestäni ihan aiheellinen. Vaatteita löytyy joka lähtöön ja valikoimasta löytyy varmaan kaikille jotain. Joskus tulee vastaan ”muotiluomuksia”, joita en laittaisi itse päälleni mistään hinnasta (tai, no ehkä sitten, jos joku maksaisi siitä).

Etenkin tunnettujen suunnittelijoiden muotishow’t ovat sellaisia paikkoja, joissa näkee jos jonkinlaista rääsyä. Monesti ihmettelen kun näen näitä luomuksia kuvista, että kuka ihme niitä pukee päälleen. Miksi esitellään vaatteita, joita kukaan täysjärkinen ihminen ei pukisi päälleen normaalioloissa (ei edes vaikka maksettaisiin)?

On tietenkin annettava näille tunnetuille suunnittelijoille vähän enemmän taiteellisia vapauksia. Noiden muotishow’ssa esiintyneiden vaatteiden ei varmaan ole tarkoituskaan tulla myyntiin tavallisiin kauppoihin, vaan ehkä enemmänkin antaa osviittaa tulevista suuntauksista.

Jos nyt jätetään nuo edellä mainitut muotiluomukset taka-alalle ja mietitään vaatteita, joita löydät tavallisista kaupoista… Kyllä sieltäkin löytyy esimerkkejä vaatteista, kuoseista, malleista ja yksityiskohdista, joihin en koskisi pitkällä tikullakaan.

Nämä ovat tietenkin minun mielipiteitäni, mutta on joitakin asioita, joita en mielelläni pukisi päälleni: Marimekon kuosit, pillifarkut, minimekot, kukkakuvioita, vaakaraitoja yms.

Jos jokin asia on muodissa, pinnalla, IN ja kaikkea muuta, onko pakko pukeutua muodin perässä? Vaikka ne olisivat rumia? Emmekö me voi ajatella omilla aivoillamme ja olla yksilöitä ja pukeutua niin kuin haluamme. Onko meidän pakko pukeutua sellaisiin vaatteisiin, joihin muodin luojat käskevät meidän pukeutua?