Syksy on uhkaavasti tulossa ja on alettava miettimään sisustamista talven varalle. Ikkunoihin on vaihdettava paksummat verhot, jotta voisi huoletta pitää valoja päällä etteivät naapurit näkisi esteettömästi sisälle. Kun verhojen värit eivät istu yhteen sängyn päiväpeiton tai olohuoneen sohvatyynyjen kanssa, pitää niitäkin lähteä vaihtamaan. Myös pöytäliinat tai muuta sisustukset riitelevät muiden kalusteiden kanssa.

Onko minun oikeasti pakko vaihtaa koko sisustus uusiksi, jos jokin ei stemmaa toisen kanssa? Pitääkö värien sopia toisiinsa? Pitääkö kaiken olla designia vai voinko sekoittaa Ikean halpistuotteita Iittalan, Vallilan tai Marimekon tuotteiden kanssa?

Itse pidän sinisestä väristä, joten YRITÄN pitää jotain linjaa sisustuksen kanssa. Verhot ovat siniset, sohvakalusto on tumman harmaata, matto on sini-harmaa, sohvatyynyt vähän turkoosiin vivahtavia, hyllyt ja pöydät tummaa puuta. Omasta mielestäni asuntoni on lämpöinen ja kodikas. Kotini sisustustuotteet olen ostanut oman mieltymykseni mukaan ihan perushuonekaluliikkeistä, halpiskaupoista tai paikallisesta marketista.

En jaksa koko ajan siivota tai pyyhkiä pölyjä, joten minulla ei ole kovinkaan paljon mitään pikkutilpehöörejä (eli maljakoita, koriste-esineitä, pöytälamppuja, tauluja, valokuvakehyksiä jne.).

Voiko kaskeettinen kalustus olla yhtä kaunis kuin jos kotisi olisi täynnä kalliita huonekaluja, koriste-esineitä tai muuta vastaavaa? Onko oma kotini ja sisustukseni sen huonompi kuin jollain toisella?