0005.jpg?1469297163

Aina aika ajoin nousee esille juttua siitä, milloin aikuisten naisten tulisi luopua minihameista tai nuorille aikuisille tarkoitetuista vaatteista. Kuka määrää koska meidän tulisi luopua nuorekkaista vaatteista? Määrääkö sen ikä, ulkonäkö vai ympäristö?

Julkisuudessa on paljon vanhempia naisia (esim. Aira Samulin, ulkomaalaiset julkkikset), jotka pukeutuvat upeasti ja nuorekkaasti. Olisiko myös heidän pitänyt unohtaa nuorekkaat asunsa jo aikaa sitten ja tulisiko heidän pukeutua mummomaisiin kaapuihin koska ovat jo iäkkäämpiä?

Vai onko taustalla ympäristön paine? Tulisiko sinun vaihtaa paljastavat minimekkosi, avokauluksiset paidat ja hihattomat topit johonkin peittävämpään kun ympärilläsi olevat tutut ja tuntemattomat huomauttelevat etteivät halua sinun vilauttelevan heille suonikohjuisia kinttujasi, selluliittipyllyäsi, roikkuvia rintojasi ja käsivarsien alleja?

Kuka määrää milloin voit pukeutua nuorekkaasti ja milloin on aika alkaa miettiä soveliaampia vaatteita? Miksi ihminen ei saisi pukeutua nuorekkaasti, jos hän itse tuntee itsensä nuorekkaaksi ja hänen vartalonsa pystyy kantamaan nuorekkaita vaatteita?

Itse en puutu kenenkään toisen pukeutumiseen. Kukin pukeutukoon siten kuin haluaa, mutta kyllä minunkin mielessäni vilahtaa välillä ihmettelyä kun näen kuusikymppisen mummon pukeutuvan vaatteisiin, jotka on luotu kaksikymppistä varten. Mutta onko se minun asiani kritisoida toisia...? Voin ehkä sanoa muutaman kriittisen sanan asiasta, mutta loppupeleissä meistä jokainen tekee valinnan mitä päälleen laittaa.

Itse en lähtisi kritisoimaan pukeutumista pelkästään iän perusteella, vaan miettisin tapauskohtaisesti mikä on soveliasta ja kyseenomaiselle henkilölle sopivaa. Ehkä jossain myöhemmässä bloggauksessa otan esille vaikka julkkiksia ja ruodin heidän pukeutumistaan, mikä sopii kenellekin ja mikä ei.