Vaikka olenkin käsityöihminen, ompelu ei ole vahvoja puoliani. Minulla ei ole ompelukonetta, enkä ole sellaiseen koskenutkaan yläasteen käsityötuntien jälkeen. Vaikka konetta osaankin käyttää ja kaavoja seurata, ei ompeleminen ole koskaan kuulunut vahvoihin alueisiini. Olenkin ollut aina kateellinen niille, jotka ovat pystyneet tekemään itse vaatteitaan tai ovat muokanneet niitä haluamallaan tavalla.

Olen aika ajoin haaveillut oman yritystoiminnan perustamisesta ja yksi haaveistani on ollut että voisin myydä uniikkeja vaatteita tai leluja, jotka on tehty kierrätetyistä materiaaleista (käytöstä poistetuista paidoista, farkuista tai muista sellaisista materiaaleista). No, ongelma on tietenkin se etten saisi niitä itse tehtyä, joten jonkun pitäisi tehdä ne puolestani…

Tässä on kuitenkin esimerkkejä vaatteista ja leluista, joita voisi tehdä vanhoista vaatteista. Nämä esimerkit ovat löytyneet Pinterestistä. Tässä on vain muutamia esimerkkejä, lisää voi etsiä Pinterestistä tai googlettamalla mm. "recycling clothes"; "repurposed clothes", "DIY clothes", "renew clothes", "refashion".

Kuvia etsiessä huomasin pari suosituinta tapaa muokata vaatteita: liittää pitsiä vaatteisiin ja muokata vanhat farkut joksikin muuksi (hameeksi, liiviksi, laukuksi jne.)

Tästä topista on tehty todella kaunis vain liittämällä leveää pitsiä.

diy1.jpg?1469550860

Tämä mekko on saatu hienosti yhdistämällä vanha mekko ja pitsinen toppi.

diy2.jpg?1469550864

Tämä neule on muokattu todella upean näköiseksi liittämällä helmaan ja hihoihin leveää pitsiä.

diy3.jpg?1469550867

Tässä on kolme esimerkkiä farkkujen hyödyntämisestä:

1)

diy4.jpg?1469550872

2)

diy5.jpg?1469550880

3) Tämä on ehdottomasti kaunis!

diy6.jpg?1469550884