Itse olen aika laiska muodin seuraaja, varsinkin kun kyseessä on oma pukeutuminen. Seuraan kyllä satunnaisesti mitä muodissa tapahtuu ja minkälaista rääsyä ihmisten pitäisi laittaa päälleen milloinkin. Itse olen kuitenkin pullea ja makkaroita löytyy joka lähtöön, joten viimeisimmän muodin hyödyntäminen omassa pukeutumisessa on hieman hankalaa kun uusimmat vinkeet on useimmiten suunnattu pienille ja taskukokoisille. Peruskaupoista ei kovinkaan paljon löydy muodikkaita vaatteita pluskokoisille. Tai sanotaanko näin; muodikkaita vaatteita voi löytyä, mutta yleensä tällaiset kaupat ovat jossain muualla kuin pikkukaupungeissa. Valitettavasti usein kaupoista löytyvät pluskokoiset vaatteet ovat muodottomia ja kuosiltaan sellaisia että mielessäni pukisin ne enemmänkin (edesmenneelle) mummilleni hänen 80-vuotissynttäreilleen.

En nykyään kovinkaan paljon tilaa vaatteita netistä. Aikaisemmin olen, koska verkkokaupoista on löytynyt paljon sellaista mitä ei välttämättä löydy ihan naapurikaupasta. Myös ulkomaalaiset verkkokaupat ovat tuttuja. Vaatteiden tilaaminen on jäänyt vähän vähemmälle pienoisen budjettiongelman takia (sama ongelma on varmaan monella muullakin). Ongelmana on ollut myös se että kaikki vaatteet eivät ole olleet minulle sopivia ja enkä ole jaksanut niitä vaihtaakaan (ja nyt ne pyörivät pölyttymässä vaatekaapin uumenissa).

Olen tottunut pukeutumaan mukavasti, eli kotona löysiin housuihin ja t-paitaan ja töissä farkkuihin ja jonkinlaiseen (tummaan) pitkähihaiseen paitaan. Farkutkin ovat jo muutaman vuoden vanhat, joten ne eivät todellakaan ole tämän hetken muotia. Onko sillä väliä seuraanko muotia, jos itse tunnen oloni mukavaksi? Itselläni mukavuus menee aina muodin edelle.  En halua pukeutua pillifarkkuihin vain sen vuoksi että se on juuri muodissa ja IN, kun tiedän että takapuoleni ja reiteni näyttävät vieläkin isommilta kun housut kapenevat nilkkoja kohti.

Olen taiteellinen ja luova, joten joskus tulee katsottua muiden pukeutumista ”sillä silmällä” ja mietittyä mikä on mennyt pieleen tai mitä asukokonaisuus vielä kaipaisi. Tutustuin mm. Amazonin vaatevalikoimaan, ja huomasin heti että aloin päässäni miettiä minkälaiset kengät jonkun mekon kanssa tulisi pukea tai minkälaiset korut asu kaipaisi. Aivoni alkavat tehdä tuollaista automaattisesti, en voi sille mitään…

Tyylitajuni ei välttämättä ole ihan sellainen, joka kelpaisi muille, mutta who cares

Ajattelin esitellä tässä blogissa vähän löytäjä netin syövereistä, jotka kiinnittivät oman huomioni. Jossain vaiheessa varmaan esittelen myös asukokonaisuuksia, joita olen kasannut löydöistäni. Esittelemäni vaatteet, kengät asusteet jne. tulevat olemaan sellaisia, joita toivoisin voivani pitää päällä, jos olisin tikkulaiha, rinnan koko olisi enintään B ja kengän koko max. 40 (eli siis täysin päinvastainen kuin tällä hetkellä). Osa vaatteista voi olla sellaisia että en välttämättä haluaisi itse pitää niitä päälläni, mutta jokin on kiinnittänyt huomioni, joten haluan tuoda ko. tuotteet esille.

Minulla on jokunen TradeTracker-yhteistyökumppani (ja todennäköisesti jatkossa tulee lisää), joiden tuotteita arvostelen. Heidän tuotteitaan arvostelen vapaaehtoisesti (ainakaan toistaiseksi kukaan ei ole vielä tyrkyttänyt tuotteitaan arvosteltavaksi), mahdollisista ostoksista ansaitsen komissiota (joten pliis, hyödyntäkää mainoksiani ja arvosteluitani). Arvostelen myös sellaisia tuotteita ja verkkokauppoja, joiden kanssa minulla ei ole mitään tekemistä, mutta haluaisin tuoda niitä esille syystä tai toisesta.

Painotan sitä että harva esittelyyn tulevista vaatteista edes sopii minulle kooltaan, joten en tietenkään voi henkilökohtaisesti kokeilla niitä. Arvostelut tulevat siis olemaan pääasiassa siis oma mielipide sillä perusteella mitä näen esittelykuvissa ja löydän verkkokauppojen tiedoista. Jos esittelen sellaisen tuotteen, josta jollakin on henkilökohtaista kokemusta, olisin kiitollinen kaikista kommenteista.

Tämä blogi tulee olemaan ikään kuin eräänlainen dream closet, haave siitä mitä haluaisin pitää päälläni. Nykyään yritän pukeutua suhteellisen huomaamattomasti (=tylsästi), mutta nuorempana tuli pukeuduttua löysiin hiphop- ja goottityylisiin vaatteisiin. Yritän mahduttaa blogikaappiini vähän räikeämpiä, räväkämpiä ja ehkä vähän rohkeampiakin vaatteita.

Mitä ikinä tulenkaan täällä kommentoimaan muodista tai vaatteista, minulla ei ole tarkoitusta loukata ketään, eikä kenenkään muun muotimakua. Meillä jokaisella on omat mielipiteemme asioista ja niistä voi kiistellä, eikä minun tarkoituksenani ole väittää että oma makuni ja mieltymykseni olisi se ainoa oikea.